Kunststof schuifpui offerte

Met 1 miljoen klanten per jaar, blijven we de beste deals voor je vinden. En houden we de markt scherp.
Gratis & vrijblijvend
De beste aannemers
Bespaar tot wel 28%
Tot wel 28% goedkoper
Hou geld over
Bespaar tot 28% op je project
Binnen 1 dag
Binnen 1 dag tot 3 offertes vergelijken
Lokale bedrijven
Lokaal geselecteerde bedrijven

Kunststof schuifpui

Een kunststof schuifpui is een prachtige toevoeging aan ieder huis. De grote glaspartijen in de pui zorgen voor een ruim ogende, lichte doorgang tussen je binnenruimte en tuin. Je huis krijgt zo een mooie open sfeer. Dit schuifdeursysteem gemaakt van grote ramen met een kunststof omlijsting, trekt weinig vuil aan en is daardoor vrijwel onderhoudsarm.

De montage van een kunststof schuifpui vraagt om de nodige ervaring en precisie. Via Offra brengen we je in contact met een erkende vakman die je helpt bij een vakkundige en duurzame plaatsing.

Meer informatie over kunststof schuifpuien en de kosten en mogelijkheden vind je op deze pagina.

Wat is een kunststof schuifpui

Bij een kunststof schuifpui zijn de kozijnen gemaakt van sterk hoogwaardig kunststof. De schuivende panelen hebben daarnaast een kunststof frame waarin het glas is geplaatst. Vaak gaat dit om gehard PVC.

De schuifpui panelen schuif je gemakkelijk over elkaar open en dicht. Schuifpuien worden vaak geplaatst tussen de woonkamer of keuken en het terras of de tuin. Het grote glasoppervlak zorgt ervoor dat de binnen- en buitenruimte meer in elkaar overlopen. Je terras en woonkamer vormen zo één geheel. Het kunststof materiaal is duurzaam, en onderhoudsvriendelijk.

kunststof schuifpui vanuit achtertuin
Vind snel en eenvoudig je lokale aannemer

Wat kost een kunststof schuifpui in 2024

De gemiddelde kosten voor een kunststof schuifpui inclusief montage liggen tussen de € 2.500 en € 7.500. De schuifpuien worden standaard geleverd met isolerend HR++ glas.

Meer details over de kosten per type en formaat schuifpui en de meerprijs voor eventuele extra’s lees je verder op deze pagina.

Waarom kiezen voor een kunststof schuifpui?

De aanschaf van een schuifpui biedt in meerdere opzichten een goede toevoeging aan je huis. De woonkamer oogt door de grote raampartijen ruimtelijker, je geniet van meer natuurlijk daglicht in huis en een ruim uitzicht op de tuin, én je woning stijgt in waarde met de aanschaf van een kunststof schuifpui.

Maar wat maakt kunststof nu zo’n geschikte materiaalkeuze voor je schuifpui? Het materiaal is licht van gewicht, waardoor de pui eenvoudig in gebruik is, en betaalbaar. Maar kunststof heeft nog meer interessante pluspunten:

Kunststof schuifpui is onderhoudsvriendelijk

Ten eerste is kunststof makkelijk in het gebruik. Het heeft namelijk maar minimaal onderhoud nodig. Een kenmerkende eigenschap van kunststof is dat het vuilafstotend en vormvast is. Het materiaal is daarnaast ook niet gevoelig voor vocht of schimmel. Een kunststof schuifpui kan dus niet gaan roesten, rotten of in kwaliteit achteruitgaan door blootstelling aan de verschillende weerstypen. Dit betekent dat overschilderen niet nodig is. Af en toe schoonmaken is voldoende. Het gladde, vuilafstotende materiaal maakt reinigen bovendien eenvoudig. Je krijgt het kunststof frame makkelijk schoon met een microvezel doek, water en een mild reinigingsmiddel.

Goede isolatie voor maximale energiebesparing

Kunststof staat naast zijn onderhoudsgemak ook bekend om uitstekende isolerende eigenschappen. Ten opzichte van de hout of aluminium heeft het materiaal zelfs de hoogste isolatiewaarden. Dankzij de thermische onderbrekingen in de profielen zul je je woning energiezuiniger kunnen verwarmen. De gestookte warmte blijft goed binnen én je hebt je geen last van tocht dat via de pui naar binnen komt. Dit levert je een mooie besparing op je maandelijkse energierekening op. Daarbij werkt het ook geluidsisolerend.

Betaalbaar en een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Van de verschillende materialen die verkrijgbaar zijn voor schuifpuien, heeft kunststof de beste prijs-kwaliteit verhouding op de markt. Het is goedkoper dan aluminium of hout in aanschaf. Maar dit betekent niet dat de kwaliteit minder goed is. Hoogwaardig kunststof kan jarenlang meegaan. De gemiddelde levensduur van een kunststof schuifpui is maar liefst 50 jaar.

appartement kunststof schuifpui wit

Mogelijke nadelen

Mogelijke nadelen van kunststof schuifpuien kunnen zijn:

  • Beperkte draagkracht
    Kunststof kan niet heel zware ramen dragen. Daarom mogen de glazen panelen niet langer zijn dan 4 meter. Als je grotere raampartijen wilt, kun je beter kiezen voor materialen zoals staal of aluminium, die sterker zijn en zwaardere ramen wel kunnen ondersteunen.
  • Kleuren kunststof schuifpui
    Kunststof kan niet makkelijk worden overgeschilderd zoals hout. Ben je toe aan een nieuwe kleur, dan zit je aan de gekozen kleur vast.
Vind snel en eenvoudig je lokale aannemer

Wat kost een 2-3 of 4-delige schuifpui?

Laat je een kunststof schuifpui plaatsen, dan kun je kiezen uit een 2-, 3- of 4-delige schuifpui. Deze keuze hangt af van de breedte van de doorgang, maar ook van je budget.

Hieronder zie je de opties met de bijbehorende prijzen.

kunststof schuifpui 2 delig

Dit is de eenvoudigste optie. Eén deel van de pui is bij de 2-delige schuifpui vast, en het andere schuift eroverheen. Dit type heeft de laagste aanschafkosten.

Breedte: ongeveer 3 meter,
Hoogte: gemiddeld 2,2 meter.
Gemiddelde kosten kunststof schuifpui 2-delig: € 2.500 – € 4.700

kunststof schuifpui 3 delig

Dit is de meest populaire keuze. Een deel is schuifbaar en twee delen zitten vast.

Breedte: ongeveer 4 meter
Hoogte: 2,2 meter.
Gemiddelde kosten kunststof schuifpui 3-delig: € 4.100 – € 6.000

kunststof schuifpui 4-delig

Dit systeem is luxer vergeleken met de andere opties en daarom ook duurder in aanschaf. Bij dit type schuifpui heb je twee vaste delen en twee schuifdeuren.

Breedte: ongeveer 6 meter
Hoogte: 2,2 meter.
Gemiddelde kosten kunststof schuifpui 4-delig: € 5.600 – € 7.500

Tips met het vinden van de beste electricien

  • ​Maak regelmatig een vergelijking van autoverzekeringen. Veel mensen sluiten een autoverzekering af en kijken er daarna niet meer naar om. Zonde, want de premies veranderen regelmatig en je auto wordt ook ouder.
  • Betaal kleine schades zelf. Het claimen van schade gaat ten koste van je schadevrije jaren. En daardoor stijgt je premie. Overweeg bij een kleine schade de kosten voor eigen rekening te nemen. Zo ben je voor een in de eerste instattie kleine prijs uiteindelijk niet duurder uit.
  • Betaal de premie voor het hele jaar. Standaard betaal je de premie van je autoverzekering per maand. Maar als je het in een keer voor het hele jaar betaalt, krijg je vaak korting van je verzekeraar.
  • Kijk kritisch naar de dekking. Een splinternieuwe auto wil je uitgebreid verzekeren, maar voor een auto ouder dan 10 jaar is dat misschien niet meer nodig. Bekijk goed of de premie opweegt tegen de vergoeding die je krijgt. Een lagere dekking betekent namelijk ook een lagere premie.
  • Overweeg een hoger eigen risico. Bij veel verzekeraar krijg je hier een goedkopere autoverzekering voor terug. 
    Voorkom dat je dubbel verzekerd bent. Heb je al een losse rechtsbijstandverzekering? Dan hoef je die niet bij je autoverzekering af te sluiten.

Keuze uit verschillende schuifsystemen

Bij het kiezen van een kunststof schuifpui heb je de keuze uit een schuifpui met een draai-/kiepsysteem of een hefschuifpui. Hieronder zie je een korte uitleg:

  1. Draai/kiepsysteem
    Bij een schuifpui met een draai-/kiepsysteem kun je de deur zowel schuiven als kantelen. Dit doe je eenvoudig door de deurklink in de juiste positie te draaien. Het draai/kiepsysteem biedt de optie om de schuifpui gedeeltelijk te openen voor frisse lucht. Zonder dat het paneel hiervoor helemaal open hoeft.
  2. Hefschuifpui
    Een hefschuifpui kan alleen schuiven. Hierbij wordt het bewegende paneel lichtjes opgetild voordat het schuift. Daarom kan het soepel bewegen over de rails. Dit systeem is gelijkvloers en minder inbraakgevoelig. Wel is het wat duurder, met een meerprijs van € 200 tot € 400 ten opzichte van het draai-/kiepsysteem.
Vind snel en eenvoudig je lokale aannemer

Je kunststof schuifpui beveiligen

Huiseigenaren die overwegen om kunststof te gebruiken voor hun schuifpui, vragen zich vaak af: is een kunststof schuifpui wel veilig? Dit is een begrijpelijke zorg, want een goed beveiligd huis is natuurlijk cruciaal.

Gelukkig voldoen de huidige kunststof schuifpuien aan strenge veiligheidsnormen, waardoor ze goed bestand zijn tegen inbraak. Ze zijn uitgerust met geavanceerde vergrendelingssystemen. Daarnaast beschikken ze over een dubbele stalen kern. Dit verzekert je van een veilige deur.

Voor extra beveiliging kun je overwegen om aanvullende sloten te installeren. Goede opties zijn een meerpuntssluiting of een oplegslot. Deze sloten zorgen ervoor dat de deur op meerdere punten vergrendeld wordt.

Kunststof schuifpui vs kunststof kozijn

Kunststof kozijnen en kunststof schuifpuien verschillen op een aantal belangrijke punten, vooral wat betreft hun functie en gebruik. Kunststof kozijnen dienen als omlijsting voor ramen en deuren in een gebouw. Ze bieden stevigheid en zorgen voor de bevestiging aan de muur. Deze kozijnen kunnen vast zijn of gebruikt worden voor draaibare of kiepbare ramen en deuren. Ze worden toegepast op verschillende plekken in huis, van slaapkamers tot keukens, afhankelijk van de behoefte aan ventilatie, isolatie of lichtinval.

Een kunststof schuifpui is daarentegen een specifieke type deur die is ontworpen om opzij te schuiven. Dit zorgt voor een grotere opening dan gewone deuren, wat vooral handig is als doorgang naar een terras, balkon of tuin. Schuifpuien bestaan vaak uit grote glazen panelen die voor veel natuurlijk licht zorgen, en ze creëren een vloeiende overgang tussen binnen- en buitenruimtes. In tegenstelling tot kozijnen, die vaak in ramen of deuren verwerkt zitten, is een schuifpui specifiek bedoeld voor bredere doorgangen waar een standaard deur minder geschikt zou zijn.

De schuifpui is beweegbaar door middel van een rails, wat het mogelijk maakt om grote openingen te creëren zonder de ruimte te verliezen die bij openslaande deuren nodig is. Kunststof kozijnen daarentegen zijn meestal statisch en slechts bedoeld om ramen of deuren te ondersteunen, terwijl een schuifpui ook direct een functioneel element in de ruimte vormt.

kunststof schuifpui uitbouw

Wat zijn de voordelen van een kunststof schuipui t.o.v openslaande deuren?

Als je een schuifpui van kunststof vergelijkt met een normale muur met deuren die openslaan, is een kunststof schuifpui in meerdere opzichten een vooruitgang.

Het belangrijkste voordeel is ruimtebesparing. Een deur die openstaat, neemt al gauw zo’n 1 tot 1,5 meter ruimte in beslag. Dit is niet het geval bij een kunststof schuifpui. Je houdt precies evenveel ruimte als een muur zonder deur. Sterker nog, het huis oogt groter door al dat glas, wat een luchtiger gevoel geeft.

Daarnaast zorgt een kunststof schuifpui voor een minder opgesloten gevoel. Je creëert een open verbinding met de buitenruimte, waardoor de leefruimte uitnodigender en aangenamer wordt.

Bovendien kun je profiteren van lagere energiekosten met een kunststof schuifpui. Dit komt niet alleen doordat kunststof zo goed isoleert. Maar ook door de grote glazen oppervlakken, waardoor zonlicht de kamer verwarmt zonder dat de verwarming aan hoeft. Hierdoor heb je bovendien minder vaak kunstlicht nodig door het natuurlijke daglicht dat via de raampartijen binnenkomt. Wat weer scheelt in gas- en elektriciteitskosten.

Kleurmogelijkheden

Zwarte en antracietkleurige schuifpuien zijn de laatste jaren een ware trend. Deze kleuren geven een strak en stoere uitstraling aan je schuifpui. Echter, kunststof schuifpuien zijn beschikbaar in alle RAL-kleuren. Je hebt dus ruim de keuze!

Vind snel en eenvoudig je lokale aannemer

Hoe wordt een kunststof schuifpui geplaatst?

De installateur volgt een standaard stappenplan voor de installatie van de schuifpui. Hieronder zie je de stappen die hij zal nemen. Deze kunnen ook dienen als installatiehandleiding als je overweegt de pui zelf te plaatsen. Houd er echter rekening mee dat de montage van een schuifpui specialistisch werk is en risico’s met zich meebrengt.

Onjuiste plaatsing kan leiden tot ernstige problemen, zoals een instabiele installatie en een slechte aansluiting. Dit resulteert vaak in tocht, energieverlies en mogelijke schade aan de constructie.

Installatiehandleiding kunststof schuifpui

  1. Voorbereiding: Zodra alle wensen en de vergunningsaanvraag zijn afgerond, wordt de plek gemeten waar de pui komt.
  2. Verwijderen van bestaande constructie: Afhankelijk van de keuze kan er gewerkt worden met stelkozijnen of een latei. De oude deur of een deel van de muur wordt verwijderd.
  3. Openingsvoorbereiding: De opening wordt klaargemaakt, waarbij de ondergrond geheel vlak en sterk genoeg moet zijn. Eventueel is extra ondergrond nodig.
  4. Plaatsing van rails: De rails voor de schuifpui worden geplaatst en afgesteld voor een soepele werking.
  5. Afdichtingen en isolatie: Afdichtingen en isolatie worden aangebracht, inclusief eventuele extra isolatiestrips voor optimale energie-efficiëntie.
  6. Afwerking: De laatste stap is de afwerking, waarbij afdichting en omlijsting worden aangebracht om de installatie netjes af te ronden.

Horren in kunststof schuifdeuren 

Om te voorkomen dat insecten zoals muggen en vliegen via de openstaande schuifpui naar binnen komen, kun je een hor in de schuifdeuren laten inbouwen. Hiermee kun je de woning goed ventileren en de panelen open houden zonder last te hebben van ongewenst bezoek van insecten.  
 
Een hor in een kunststof schuifpui plaatsen kosten tussen de €220 – € 580, inclusief plaatsing.

Dit is hoe het werkt

1
Vul de benodigde gegevens in
Vul je gegevens in, zodat we de beste match voor je kunnen maken.
2
Kom in contact met aannemers
Kom in contact met geselecteerde aannemers en specialisten
3
Vergelijk én kies
Kies de partij die het beste bij je past.
Vind snel en eenvoudig je lokale aannemer

Veelgestelde vragen

Welk glas is het beste voor kunststof schuifpuien?

De meest gangbare keuze is HR++ glas. Dit type isolatieglas zorgt voor een uitstekende isolatie. Maar er zijn ook andere interessante opties. Hecht je waarde aan extra veiligheid, dan kun je bijvoorbeeld voor veiligheidsglas kiezen. Dit type glas is sterker en voorkomt gevaarlijke scherven bij breuk. Ook kun je denken aan triple glas, dat uit drie lagen bestaat en nog betere isolatie biedt dan de HR++ variant. Dit is perfect voor wie echt maximaal wil besparen op energiekosten.

Draagt een kunststof schuifpui bij aan betere isolatie?

Ja, een kunststof schuifpui draagt zeker bij aan betere isolatie in huis, mits deze van goede kwaliteit is. Kunststof staat namelijk bekend om zijn isolerende eigenschappen. Moderne kunststof schuifpuien zijn vaak voorzien van meerdere isolatielagen, zoals dubbel of zelfs triple glas, en hebben vaak een thermisch onderbroken kozijnprofiel. Dit zorgt ervoor dat warmte minder snel ontsnapt en kou buiten blijft.

Daarnaast helpt de strakke afdichting van een schuifpui tegen tocht en warmteverlies. Dit betekent dat je energiekosten kunt verlagen doordat er minder verwarmings- of koelcapaciteit nodig is om een aangename binnentemperatuur te behouden. Mits goed geïnstalleerd, kan een kunststof schuifpui dus aanzienlijk bijdragen aan de thermische isolatie van je woning.

Is een kunststof schuifpui na 10 jaar nog makkelijk te openen?

Ja, kunststof schuifpuien zijn ontworpen om soepel te blijven schuiven, zelfs na jaren intensief gebruik. Dankzij moderne schuifmechanismen en stevige rails kost het weinig kracht om de pui te openen en te sluiten. Onderhoud is minimaal, dus met af en toe wat schoonmaken blijft alles soepel werken.

Inhoudsopgave
Ontvang de beste offerte in 5 minuten
Ontvang de beste offerte in 5 minuten