Wat mag een schuifpui kosten?

Met 1 miljoen klanten per jaar, blijven we de beste deals voor je vinden. En houden we de markt scherp.
Gratis & vrijblijvend
De beste aannemers
Bespaar tot wel 28%
Tot wel 28% goedkoper
Hou geld over
Bespaar tot 28% op je project
Binnen 1 dag
Binnen 1 dag tot 3 offertes vergelijken
Lokale bedrijven
Lokaal geselecteerde bedrijven

Schuifpui kosten

Met een schuifpui maak je van de tuin een verlengstuk van je woonkamer. Je terras staat dankzij de grote glazen schuifdeuren meer in verbinding met je huiskamer. En door de grote raampartijen haal je meer daglicht in huis en vergroot je optisch de ruimte. Kortom: een schuifpui plaatsen biedt allemaal voordelen! Maar wat mag een schuifpui kosten en wat heb je voor opties qua materiaal en soorten? Je leest het op deze pagina.

Bij het vervangen van de schuifpui kosten de materialen en arbeidsuren vaak meer dan verwacht. Bij Offra kennen we de aannemers waar je niet voor verrassingen komt te staan. Vraag snel een schuifpui offerte op bij Offra.

Gemiddelde schuifpui kosten in 2024

De totale schuifpui kosten zijn afhankelijk van zowel het materiaal, als de afmetingen en of je kiest voor een 2-delige, 3-delige of 4-delige schuifpui. Hieronder zie je de zoals je ze ontvangt op een schuifpui offerte.

Schuifpui Kosten Overzicht
MateriaalAantal delenBreedteGem. schuifpui kosten
Kunststof2-delige schuifpui2 m breed€ 2.500 - € 4.700
Kunststof3-delige schuifpui4 m breed€ 4.100 - € 6.000
Kunststof4-delige schuifpui6 m breed€ 5.600 - € 7.500
Hout2-delige schuifpui2 m breed€ 2.600 - € 4.500
Hout3-delige schuifpui4 m breed€ 4.200 - € 6.300
Hout4-delige schuifpui6 m breed€ 5.700 - € 7.800
Aluminium2-delige schuifpui2 m breed€ 2.700 - € 5.000
Aluminium3-delige schuifpui4 m breed€ 4.300 - € 6.600
Aluminium4-delige schuifpui6 m breed€ 5.800 - € 8.100

Extra schuifpui kosten in 2024

De schuifpui kosten zijn dus afhankelijk van hoeveel delen en welk materiaal je kiest. Ook extra afwerkingen en extra’s bepalen de uiteindelijke prijs voor je schuifpui installatie. Zo kun je bijvoorbeeld je schuifpui afwerken met horren, speciale beglazing of zonwering. Hieronder zie je een overzichtje van de gemiddelde prijzen voor deze extra’s.

Extra Schuifpui Kosten
ExtraGemiddelde kosten
Horren in schuifpui€ 200 - € 700, inclusief plaatsing
Ventilatierooster€ 50 - € 150
Speciale beglazing in schuifpui€200 en €400 (type glas)
Zonwering (uitvalschermen, screens, markiezen, etc.)€ 150 - € 1.050
Kleur die afwijkt van standaard€ 60 - € 90

Wat is een schuifpui?

Een schuifpui is een groot glazen deurensysteem dat de binnenruimte met de buitenruimte verbindt. Het bestaat voor een groot deel uit glas, inclusief de kozijnen. De schuifpanelen kun je van links naar rechts schuiven om ze open en dicht te laten gaan. Dit maakt het eenvoudig om een ruime en open toegang tot je terras of tuin te creëren.

De schuifpui wordt nog weleens verward met een schuifdeur. Toch is er wel degelijk een verschil:

Een schuifpui is vaak een schuifbare doorgang die ervoor zorgt dat de keuken of woonkamer door de schuifpui open te schuiven direct in contact staat met het terras buiten.

Met een schuifdeur kan ook een tussenschuifdeur worden bedoeld, bijvoorbeeld bij een kamer-en-suite waarmee je de huiskamer in tweeën opsplitst. Of een schuifdeur kan zelfs gaan om een klein schuifbaar deurpaneel die toegang geeft tot een kast.

Mensen verkiezen een schuifdeur boven een wand met een gewone deur vaak vanwege de vele voordelen wat betreft daglicht en ruimte. Hieronder zie je de voordelen van een schuifpui op een rij:

  • Meer licht in huis
    Je huis lijkt optisch gezien wegens de grote ramen groter en ruimtelijker. Kleine ruimtes voelen minder opgesloten en geïsoleerd omdat een schuifpui zorgt voor meer lichtval.
  • Minder ruimte-inname ten opzichte van deuren die openklappen.
    Zo kun je je huis ook makkelijker indelen zonder dat een openstaande deur in de weg zit.
  • Je bespaart op je energieverbruik
    De installatie van een schuifpui kan je ook flink wat euro’s schelen op je energierekening! Je hoeft overdag de lichten immers minder vaak aan te doen én het wordt warmer in huis door de hoeveelheid zonlicht die binnenkomt. De verwarming en lichten kunnen dus wat vaker uitblijven.
  • Je bent meer in contact met het buitenleven
    De verbinding tussen buiten en binnen zorgt voor een opener gevoel waardoor de tuin ook meer verbonden wordt met het huis.
binnenkant van dakopbouw
Binnenkant van dakopbouw
Vind snel en eenvoudig je lokale aannemer

Kosten glas in de schuifpui 2024

De keuze van het soort glas voor een schuifdeur heeft een directe impact op de totale kosten. Standaard wordt vaak HR++ glas gebruikt, waarbij er geen extra kosten zijn. Wanneer je echter kiest voor een ander type glas, kan dit leiden tot besparingen of juist hogere uitgaven. In onderstaande tabel worden de prijsverschillen per schuifdeur weergegeven, inclusief btw. De uiteindelijke kosten kunnen variëren afhankelijk van de glaskeuze, waarbij sommige opties voordeliger zijn en andere een meerprijs met zich meebrengen.

Kostenverschillen voor Glasopties per Schuifdeur
Type GlasPrijsverandering per schuifdeur
HR+++ glas€250 duurder per schuifdeur
HR++ glasGeen verschil (standaard)
HR+ glas€35 voordeliger per schuifdeur
HR glas€70 voordeliger per schuifdeur
Standaard dubbel glas€100 voordeliger per schuifdeur

Kosten roede schuipui

Roeden zijn smalle latten die de ramen in verschillende secties opdelen. Ze worden meestal vervaardigd uit hetzelfde materiaal als de schuifpui en zijn verkrijgbaar in diverse stijlen en afmetingen. Je kunt kiezen om ze direct op het glas te bevestigen of ze tussen de glaslagen te laten plaatsen.

  1. Op het glas: Roeden kunnen ook op het oppervlak van het glas worden aangebracht. Dit creëert de illusie van aparte secties, terwijl het in werkelijkheid om een enkele glazen paneel gaat.
  2. Tussen het glas: Deze optie houdt in dat de roeden worden geplaatst in de ruimte tussen de twee glasplaten. Dit is de meest kosteneffectieve keuze en maakt het onderhoud van de ruiten een stuk eenvoudiger. Dit type wordt vaak gekozen voor ramen op hogere verdiepingen, maar minder vaak voor schuifpuien.
  3.  
Kosten van Roedes voor Schuifpuien
OptieTypeSchuifpui Kosten roede
Roedes aanbrengenOp het glas€100 - €300
Roedes geïntegreerdIn het glas€200 - €700 extra

Besparen op schuifpui offert via Offra

Als je je offerte aanvraag via Offra indient, bespaar je op meerdere slimme manieren op de aanschaf van een schuifpui:

  • Bespaar tot wel 28 procent op je schuifpui kosten. Vergelijk offertes voor jouw opdracht om de beste deals te vinden.
  • Voorrijkosten blijven beperkt. Doordat we samenwerken met lokale partners die verspreid zijn over heel Nederland, hoeft de vakman weinig kilometers af te leggen. Hierdoor betaal je minimale reiskosten.
  • Duurzame plaatsing. Kwaliteitsmontage is duurzaam. Je bent er zeker van dat de schuifpui vakkundig is gemonteerd en lang meegaat.

Mogelijkheden voor je schuifpui

Als je een schuifpui wilt bestellen, zijn er verschillende belangrijke keuzes die je moet maken. Denk aan het materiaal, het aantal delen, en hoe de pui open en dicht gaat. Hieronder zie je de opties en keuzes om van te voren goed over na te denken.

Schuifpuien zijn verkrijgbaar in de aluminium, hout of kunststof variant. Ieder materiaal schuifpui heeft zijn eigen unieke kenmerken. Hieronder zie je de pluspunten en mogelijke minpunten per materiaal.

Aluminium schuifpui

Een aluminium schuifpui geeft een strakke, industriële uitstraling. Het grote voordeel van aluminium als materiaal voor je schuifpui is de gunstige materiaaleigenschappen.

Het gaat lang mee en heeft bijna geen onderhoud nodig. Het is vuil- en vochtwerend en ook zeer goed bestand tegen corrosie en roest. Verder isoleert het goed en is aluminium licht in gewicht, wat de installatie vergemakkelijkt. Een mogelijk nadeel is dat je het niet in een andere kleur kunt overschilderen en dat aluminium een hoger prijskaartje heeft vergeleken met bijvoorbeeld kunststof.

Schuifpui van hout

Geïmpregneerd of (hard) hout blijft erg populair als materiaalsoort voor schuifpuien, vanwege de warme, natuurlijke uitstraling die het biedt. Vaak maken huiseigenaren zich zorgen over het feit dat hout zo onderhoudsgevoelig is. Maar dat is eigenlijk niet nodig, omdat de kwalitatieve merken de laatste jaren in kwaliteit zijn verbeterd. Deze houtsoorten zijn zo behandeld dat ze minder gevoelig zijn voor houtrot, schimmels en vocht, waar de schuifpui aan de buitenkant mee te maken krijgt. Voor schuifpuien zijn met name tropische houtsoorten zoals afrormosia of meranti erg geschikt.

Een andere optie is om PVC te kiezen met houten lagen (strips) die daarop worden gekleefd. Dit is wat minder duur qua investeringskosten.

Een voordeel van hardhout is dat het zeer lang meegaat, tot wel 75 jaar, mits je het goed behandelt en er voldoende zorg aan besteedt. Hoewel de kwaliteit al is verbeterd, heeft een schuifpui van hardhout wel nog altijd schilderwerk nodig om de zes jaar. Als je dit verwaarloost, kan het op den duur kromtrekken of alsnog houtrot ontstaan. Het hout is echter relatief gemakkelijk over te schilderen, wat ook een voordeel is als je na een paar jaar van kleur wilt veranderen. Hout is bovendien een natuurlijke isolator, waardoor het de kou buiten houdt en het in huis warm blijft, wat energieverlies via de schuifpui tegengaat.

Houten panelen met glas zijn echter zwaar om te tillen, wat de installatie arbeidsintensiever maakt.  En met name de hardhouten soorten kunnen dus een hoog prijskaartje hebben.

Kunststof schuifpui

Een kunststof schuifpui is een uitstekende optie omdat het materiaal goed isoleert en, net als aluminium, vrijwel geen onderhoud vereist. Bovendien is kunststof de meest betaalbare optie. Er zijn verschillende soorten kunststof mogelijk voor schuifpuien, zoals polycarbonaat of vinyl. Deze kwalitatieve kunststofsoorten zijn sterk, kleurvast en goed bestand tegen het weer. In tegenstelling tot hout kan kunststof niet in kwaliteit achteruitgaan bij blootstelling aan vocht. Een mogelijk nadeel is dat kunststof minder natuurlijk kan aanvoelen dan echt hout.

Kosten glazen schuifpui

Welk type schuifsysteem kies je?

Niet alleen heb je de keuze uit diverse materialen voor je schuifpui. Er zijn ook meerdere manieren mogelijk waarop je de schuifpui opent en sluit. Hieronder zie je de meest gekozen systemen:

  1. In een inkeping schuiven:
    Bij dit systeem worden de schuifpanelen in een speciale inkeping in de muur geplaatst. Dit zorgt voor een moderne uitstraling en laat de deuren mooi wegvallen in de wand wanneer je ze opent.
  2. Panelen over elkaar schuiven:
    Dit is het traditionele schuifsysteem waarbij de panelen simpelweg over elkaar heen schuiven. Het biedt veel flexibiliteit, afhankelijk van hoeveel panelen je kiest.
  3. Opvouwbare schuifpui:
    Dit systeem, ook wel een accordion systeem genoemd, vouwt de panelen als een harmonica open. Hierdoor creëer je een brede opening naar je tuin, wat geweldig is voor terras of patio.

Er zijn ook speciale luxe opties. Zoals automatische schuifdeuren die je met een druk op de knop opent. Bij het kiezen van een schuifsysteem is het belangrijk om te denken aan de ruimte die je hebt, de stijl die je zoekt en hoe je de pui wilt gebruiken.

Kies je voor een 2, 3, of 4-delige schuifpui?

Als je een schuifpui wilt bestellen, zijn er drie hoofdopties wat betreft het aantal delen. Een schuifpij kan 2-delig, 3-delig of 4-delig zijn. Bij het kiezen van het aantal delen, is het belangrijk jouw woonoppervlak in gedachten te houden.

Hieronder zie je een korte toelichting:

  • 2-delige schuifpui: Dit is ideaal voor kleinere ruimtes of als je op je budget wilt letten. Een 2-delige schuifpui laat veel licht binnen zonder veel ruimte in beslag te nemen. Perfect voor appartementen of kleine woningen.
  • 3-delige schuifpui: Met een 3-delige schuifpui krijg je een bredere opening. Je kunt één paneel volledig openen, waardoor je gemakkelijk naar buiten kunt. Dit is een goede keuze als je vaak gasten ontvangt of een gezinswoning hebt.
  • 4-delige schuifpui: Dit type biedt de meeste ruimte en lichtinval. Een 4-delige schuifpui laat een ruime doorgang zien, wat ideaal is voor grotere woningen met een terras of tuin. Het zorgt er ook voor dat je volop kunt genieten van het uitzicht naar buiten.
Vind snel en eenvoudig je lokale aannemer

Waar moet je nog meer op letten?

Wil je een schuifpui laten plaatsen, dan zijn er nog een aantal aandachtspunten die belangrijk zijn om mee te nemen:

  1. Let goed op of de genoemde prijs all-in is
    Zijn montage, sloopwerk, btw, afwerkingskosten, en afvoerkosten allemaal inbegrepen? Het is vervelend als je prijs later onverwachts hoger uitpakt omdat een deel van de kosten niet op de offerte stonden!
  2. Check keurmerken van de schuifpui van te voren
    Let bijvoorbeeld op:
      1. Politiekeurmerk Veilig Wonen: dit verzekert je tot maar liefst 90% minder kans op inbraak.
      2. Kiwa Nederland: dit keurmerk bewijst dat de schuifpui voldoet aan internationale kwaliteitseisen.
      3. BouwGarant: een bedrijf dat beschikt over dit keurmerk beschikt over een niveau van kwaliteit, vakmanschap en betrouwbaarheid.
      4. KOMO keurmerk: dit kwaliteitskeurmerk verzekert je ervan dat het bedrijf werkt volgens de regelgeving in de bouw.
  3. Let op het merk schuifpui
    Niet elk merk schuifpui is even betrouwbaar. Bespaar dus niet op kwaliteit en check of jouw merk schuifpui wel goed bekend staat. Dit verzekert je van een duurzaam product. Een aantal bekende merken voor schuifpuien zijn Gealan, Schueco, Veka, Rehau, Finstral en Select Windows.
schuifpui offerte

Kozijnen voor de erker

Ook voor de kozijnen voor je erker heb je de keuze uit verschillende materialen, zoals hout, kunststof, staal of aluminium. Welk materialen kozijnen je kiest, hangt af van de uitstraling die past bij je huis, en welke materiaaleigenschappen je belangrijk vindt.
Houd je van een natuurlijke sfeer? Kies dan voor hout. Hecht je waarde aan weinig onderhoud en een lange levensduur? Ga dan voor staal of aluminium. Deze materialen zijn zeer sterk, gaan lang mee en zijn vrijwel onderhoudsarm.

Goed om te weten: heb je een voorkeur voor extra isolerend glas, zoals triple glas? Dan moeten de kozijnen van je erker hierop worden aangepast vanwege de dikte van deze beglazing. Houd hier rekening mee in het ontwerp.

Vind snel en eenvoudig je lokale aannemer

Regels voor erker bouwen

Als je van plan bent een erker aan te bouwen, houd dan ook rekening met het volgende:

  • Zorg ervoor dat je je buren op tijd inlicht
    Voordat je begint, is het een goed idee om je buren even te informeren over je plannen. Zo zijn ze op de hoogte van de verbouwing en hierop voorbereid.
  • Houd rekening met de regels voor breedte en diepte
    Er zijn regels over hoe groot je erker mag zijn. De breedte mag maximaal 60% zijn van de breedte van je voorgevel. De diepte mag niet meer zijn dan 50% van de breedte van de erker, met een maximum van 1,80 meter.
    Ook moet de erker niet hoger zijn dan de eerste verdieping van je huis. Als je de uitbouw aan de voorkant van je huis plaatst, moet je ervoor zorgen dat minstens 60% van je voortuin onbebouwd blijft.

Erker vervangen

Heb je op dit moment al een erker, maar merk je dat deze veel tocht doorlaat, erg verouderd is, of simpelweg aan vernieuwing toe is? Dan is vervanging een slimme optie om je huis weer een frisse uitstraling te geven. Terwijl je wél het karakteristieke element van je erker behoudt dat je woning zo uniek maakt.

Wanneer je erker vervangen een slim idee is

Er zijn verschillende aanleidingen waarbij het vervangen van je erker een verstandige keuze kan zijn:

  • Als je erker veel tocht doorlaat, kan dit wijzen op verouderde of beschadigde isolatie en afdichtingen. Oude erkers zijn vaak minder energie-efficiënt. Het oude glas vervangen voor duurzaam isolatieglas, zoals HR++ of triple glas, is dan een goed idee. Zo blijft warmteverlies en tocht via de erkerramen beperkt en verlaag je je energieverbruik en dus ook je energierekening.
  • Heb je een oudere erker die niet meer past bij de uitstraling van je huis? Een nieuwe uitbouw kan je woning een frisse, moderne look geven of juist een klassiekere uitstraling, afhankelijk van je voorkeur. Voor jaren ’30 woningen kun je kiezen voor een erker in dezelfde klassieke stijl, maar wél met goede isolatie.
  • Als de erker ernstig beschadigd of vervuild is en niet meer te herstellen valt, is vervanging vaak de beste optie. Dit voorkomt schade aan je woning en zorgt voor een nette afwerking.

Erker vervangen of erker renoveren?

Herken je een van bovenstaande situaties, dan is volledige vervanging vaak de beste stap. Toch is een erker vervangen niet altijd nodig. Zijn er maar een aantal onderdelen van je erker aan vernieuwing toe, dan kun je er ook voor kiezen om alleen de zwakke delen te vervangen.

Een erker renoveren is een slim idee als je constructie in principe nog goed is. Dan kun je vaak beter plaatselijke vervangingen overwegen. Denk aan het vervangen van oud enkel glas en vervangen kozijnen voor energiezuinigere opties. Soms kiezen huiseigenaren ook een nieuw dak in hun erker te plaatsen als er sprake is van tocht en vocht via het dak. In dit geval kun je je erker dak vervangen voor duurzamere materialen zoals bijvoorbeeld bitumen of zink. Renoveren kan een kostenbesparende manier zijn om je erker weer als nieuw te maken zonder de hele uitbouw te hoeven vervangen.

Vind snel en eenvoudig je lokale aannemer

Dit is hoe het werkt

1
Vul de benodigde gegevens in
Vul je gegevens in, zodat we de beste match voor je kunnen maken.
2
Kom in contact met aannemers
Kom in contact met geselecteerde aannemers en specialisten
3
Vergelijk én kies
Kies de partij die het beste bij je past.
Vind snel en eenvoudig je lokale aannemer

Je erker inrichten

Is de erker eenmaal geplaatst, dan begint het leuke gedeelte: het inrichten van je nieuwe ruimte. Er zijn diverse mogelijkheden om van je erker een ruimte te maken waar het fijn vertoeven is. Met de nieuwe vierkante meters zijn er immers allemaal nieuwe mogelijkheden. Wat dacht je van een aangename zithoek, een ruimte vensterbank, een lichte werkplek of een speelruimte voor de kinderen?

Hier zijn een paar tips om alles uit de inrichting te halen:

  • Bepaal hoe je de erker wilt inrichten.
    Het is handig om van te voren goed voor ogen te hebben hoe je je erker wilt inrichten. Wil je een comfortabele zithoek waar je kunt ontspannen met een boek? Of misschien een vensterbank waar je kunt genieten van het uitzicht? Of heb je een werkplek in gedachten, waar je profiteert van veel daglicht voor meer productiviteit? Laat je keuzes qua inrichting ook hierop aansluiten.
  • Kies voor één stijl
    Voor een samenhangend geheel is het vaak het mooiste om de stijl van je erker af te stemmen op de rest van je interieur. Kies kleuren, meubels en accessoires die in harmonie zijn met de uitstraling van je huis. Dit zorgt ervoor dat het straks een mooi geheel vormt met de rest van de ruimtes.
  • Kies een passende vorm vloerkleed
    Een vloerkleed zorgt voor sfeer en warmte en kun je goed aanpassen op de vorm van je erker. Heb je een halfronde erker? Overweeg dan een vloerkleed met een ronde, natuurlijke vorm om de ruimte te accentueren. Bij een hoekige vorm kun je juist kiezen voor een hoekig vloerkleed of een leuk contrast met de vorm van de erker.
  • Denk goed na over de raambekleding
    De raambekleding voor je erker is een belangrijke keuze. Ondanks het vele daglicht dat je binnenkrijgt, kunnen al die ramen ook zorgen voor ongewenste inkijk. Om privacy te creëren, kun je kiezen voor gordijnen, rolgordijnen, jaloezieën, shutters of vitrages. Ook heb je de opties voor screens aan de buitenkant van het erkerraam. Vitrages of screens zijn ideaal als je een balans wilt tussen privacy en het behouden van voldoende daglicht. Gordijnen zorgen juist voor een knusse huiselijke sfeer en kun je mooi afstemmen op de rest van je interieur.

Veelgestelde vragen

Is een schuifpui goedkoper dan openslaande deuren?

Ja meestal is een schuifpui goedkoper dan openslaande deuren. Dat ligt uiteraard wel aan het materiaal dat gebruikt wordt voor de schuifpui.

Is het mogelijk om te besparen op de kosten van een schuifpui?

Absoluut! Het is verstandig om offertes van verschillende vakmensen met elkaar te vergelijken om de beste prijs te achterhalen. Overweeg ook zorgvuldig de keuze van materialen en bepaal of je alle extra opties daadwerkelijk nodig hebt voor jouw situatie. Vaak zijn eenvoudige ontwerpen en standaardmaten voordeliger.

Inhoudsopgave
Ontvang de beste offerte in 5 minuten
Ontvang de beste offerte in 5 minuten