Kunststof kozijnen 

Met 1 miljoen klanten per jaar, blijven we de beste deals voor je vinden. En houden we de markt scherp.
Gratis & vrijblijvend
De beste aannemers
Bespaar tot wel 28%
Tot wel 28% goedkoper
Hou geld over
Bespaar tot 28% op je project
Binnen 1 dag
Binnen 1 dag tot 3 offertes vergelijken
Lokale bedrijven
Lokaal geselecteerde bedrijven

Kunststof kozijnen

Het is niet verwonderlijk dat kunststof kozijnen de laatste jaren zo in trek zijn. Gezien de gunstige eigenschappen zoals het onderhoudsgemak en de uitstekende isolatiewaarde, is kunststof het ideale materiaal voor je kozijnen. Overweeg je ook om te investeren in kunststof kozijnen? Vergelijk dan eerst offertes via Offra voor een kozijnspecialist in jouw regio. Dit verzekert je van een samenwerking met een betrouwbare vakman die je helpt bij een nette en vakkundige montage. Wij hebben onze kozijnspecialisten namelijk met zorg geselecteerd op kwaliteit en positieve klantbeoordelingen.

Ontdek op deze pagina meer informatie over de kosten voor kunststof kozijnen, de voordelen en verschillende mogelijkheden.

kunststof kozijnen vervangen

Gemiddelde kosten kunstof kozijnen in 2024

De gemiddelde kunststof kozijnen kosten hangen vooral af van de afwerking (kleur, extra opties zoals glans of mat) en het type kozijn (montage). Zo is een schuifpui bijvoorbeeld een stuk duurder dan een vast kozijn. Standaard opties zoals een kozijn met een standaard kleur en afmeting zijn betaalbaarder dan wanneer je kiest voor luxe extra’s of een kozijn op maat wilt laten maken.

Type kunststof kozijnGemiddelde prijs per m² (excl. btw, incl. plaatsing)
Vast kozijn€ 275 – € 575
Draaikiepkozijn€ 475 – € 775
Schuifpui€ 825 – € 1.000

Gemiddelde kosten voor kunststof kozijnen per type woning

Hieronder volgen een aantal prijsvoorbeelden om je alvast een beeld te geven van de gemiddelde kosten voor kunststof kozijnen per woningtype:

  1. Voor een rijtjeshuis liggen de kosten voor kunststof kozijnen doorgaans tussen de €13.500 en €22.000. Dit bedrag is inclusief beglazing en montage. Gebaseerd op een gemiddelde woning met een glasoppervlak van ongeveer 18 m² tot 22 m²
  2. Voor een vrijstaande woning beginnen de kosten voor kunststof kozijnen bij ongeveer €22.500. De prijzen kunnen oplopen tot €30.000.
    Dit prijsvoorbeeld is gebaseerd op een gemiddelde woning met 30 m² aan glasoppervlak.

Bij grotere woningen met meer ramen of grotere raampartijen kunnen de kosten stijgen.

Vind snel en eenvoudig je lokale aannemer

Besparen via Offra

Bij Offra helpen we je graag te besparen op je nieuwe kozijnen. Bij ons bespaar je op meerdere manieren:

  • Minimale voorrijkosten: Dankzij lokale dienstverlening betaal je geen of weinig extra kosten voor het vervoer van de specialist naar jouw locatie.
  • Slim offertes vergelijken: Vergelijk verschillende offertes om de beste deals voor jouw kozijnspecialist te vinden. Bespaar tot wel 28 procent op je projectprijs.
  • Duurzame oplossingen: Kies voor een duurzame oplossing met kwaliteitsmontage. Dit verzekert je van kozijnen die lang meegaan!

Waarom kiezen voor kunststof kozijnen?

Oude kozijnen vervangen is om meerdere redenen verstandig. Zwakke, poreuze kozijnen verliezen al snel hun beschermende functie. Dit maakt dat je huis niet meer goed beveiligd is tegen inbraak en gevoeliger is voor schade bij storm. Ook warmteverlies en energieverspilling is een gevolg van kozijnen die oud zijn en tocht doorlaten.

kunststof kozijnen
kunststof kozijnen

Maar waarom dan kiezen voor kunststof?

De populariteit van kunststof kozijnen is onder andere te verklaren doordat het materiaal veel gunstige eigenschappen heeft. Kunststof is allereerst water- en vochtafstotend. Dit is natuurlijk erg positief, aangezien je kozijnen dagelijks worden blootgesteld aan allerlei weerstypen. In tegenstelling tot houten kozijnen, zal vocht niet in kunststof trekken. Waardoor de kozijnen lang mooi blijven en weinig onderhoud nodig hebben.

Kunststof wordt bovendien niet snel aangetast door mos, zand, vocht en vuil. Je kunt ze hierdoor makkelijk schoonhouden. Kozijnen gemaakt van kunststof zijn goed betaalbaar, en hebben een goede isolerende werking. Zeker in combinatie met isolatieglas. Deze combinatie voorkomt effectief warmteverlies en houdt kou goed buitenshuis.
Dit verschil is al snel merkbaar op je energierekening: energieverspilling en vochtproblemen zijn verleden tijd!

Daarnaast is kunststof verkrijgbaar in alle RAL-kleuren. Je hebt de keuze tussen standaard kleuren en extra opties.

Tot slot heeft de overstap naar kunststof kozijnen ook een positief effect op je woningwaarde. Door deze verbetering in comfort stijgt de waarde van je huis, waardoor je het in de toekomst voor een betere verkoopprijs kunt verkopen!

Vind snel en eenvoudig je lokale aannemer

De voordelen van kunststof kozijnen

Kortom, kozijnen van kunststof bieden meerdere interessante pluspunten:

  • Weinig onderhoud
  • Lange levensduur
  • Goed schoon te houden; vuil en aanslag hechten zich niet makkelijk
  • Isolerend, zeker in combinatie met HR-glas (energiebesparing)
  • Vele kleuropties
  • Woningwaarde stijgt

Mogelijke nadelen

De enige nadelen die soms worden genoemd over kunststof kozijnen zijn dat je ze niet kunt overschilderen in een andere kleur zoals bij hout. Daarnaast vinden sommige huiseigenaren het een nadeel dat ze niet de authentieke uitstraling van echt hout hebben. Echter, er zijn tegenwoordig vele kleuropties en zelfs nabootsingen van hout verkrijgbaar die het een stijlvolle optie maken. Mét gunstige materiaaleigenschappen.

Kunststof kozijnen opties

Heb je eenmaal besloten voor kunststof kozijnen te kiezen, dan zijn er nog veel keuzes te maken qua afwerking, montage en extra’s.

Montage

Kunststof kozijnen kunnen op verschillende manieren worden gemonteerd, afhankelijk van je wensen, en van de functie van het kozijn. Hieronder zie je de 3 montage opties:

  • Schuifpui
    Dit type kozijn schuift soepel open en dicht. Waardoor je eenvoudig toegang hebt tot je tuin of terras. Zo verbind je de binnen- en buitenruimtes.
  • Vast kozijn
    Een vast kozijn is een stevig paneel dat niet opent maar zich in de wand bevindt.
  • Draaikiep kozijn
    Dit veelzijdige kozijn kan zowel naar binnen draaien als kiepen. Het biedt flexibiliteit in ventilatie en maakt het makkelijk om je ramen schoon te maken.

Uitstraling

Kies je voor kunststof kozijnen, dan zijn er vele mogelijkheden qua uitvoering en uitstraling. Je kunt kozijnen in kunststof laten vervaardigen in standaard tinten zoals antraciet, zwart, ecru, maar je kunt ook kiezen voor elke mogelijke RAL-kleur. Daarnaast kun je kiezen tussen glans en mat (kunststof kozijnen met een glanzende afwerking of juist mat).

Houtlook

Er gaat niets boven de charme van echt hout volgens velen. Twijfel je of je kunststof kozijnen wilt, omdat je de voordelen van kunststof aantrekkelijk vindt maar de uitstraling van echt hout verkiest boven kunststof? Dan is er een interessante optie: kunststof kozijnen met een houtlook. Deze versie is bijna niet te onderscheiden van echt hout en biedt het onderhoudsgemak van kunststof.

Gelijktijdig ramen vervangen met kunststof kozijnen

Zijn ook je ramen aan vervanging toe, bijvoorbeeld omdat je nog standaard dubbel glas hebt, dan is het slim om ze gelijktijdig met de kozijnen te vervangen. Welk glas het beste is in combinatie met je nieuwe kozijnen hangt af van jouw prioriteiten.

Hecht je veel waarde aan goede isolatie en wil je echt investeren in klimaatneutraal wonen? Bijvoorbeeld omdat je een nieuwbouwhuis hebt of binnenkort ook een warmtepomp of zonneboiler aanschaft? Kies dan voor isolatieglas met de hoogste isolatiewaarde, namelijk triple glas of vacuum glas. Deze glassoorten zijn iets duurder qua investering maar bieden de beste prestaties qua isolatie. HR++ glas is tegenwoordig de standaard en biedt ook goede isolatie tegen een iets lagere investering.

Vind snel en eenvoudig je lokale aannemer

Subsidie voor nieuwe kozijnen en isolerende ramen

Vervang je je oude ramen en kozijnen voor moderne, energiezuinige opties, dan kun je mogelijk in aanmerking komen voor een subsidie. Dit gaat om de ISDE (Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing). Deze subsidie is bedoeld om huiseigenaren te stimuleren om te investeren in energiebesparende maatregelen.

Kunststof kozijn afstellen

Wat houdt de ISDE-subsidie in?

De ISDE-subsidie biedt een financiële tegemoetkoming voor energiebesparende investeringen. Hieronder valt de vervanging van oude ramen voor nieuwe isolerende kozijnen en ramen met duurzaam isolatieglas. De hoogte van de subsidie hangt af van het type glas dat je kiest en of je ook een nieuwe isolerende deur of panelen erbij aanschaft.
Hieronder zie je de bedragen voor de kunststof kozijnen subsidie:

  • Triple glas (HR+++): €65,50 per m²
  • Triple glas met panelen in het kozijn: €45 per m²
  • Triple glas met isolerende deur: €65,50 per m²
  • HR++ glas: €23 per m²
  • HR++ glas met panelen in het kozijn: €10 per m²
  • HR++ glas met isolerende deur: €23 per m²

Hoe kom je in aanmerking voor de ISDE-subsidie?

Om voor de ISDE-subsidie in aanmerking te komen, moet je voldoen aan bepaalde voorwaarden:

  1. De installatie van je nieuwe ramen moet worden uitgevoerd door een erkende glaszetter of kozijnspecialist.
  2. Het glas moet voldoen aan de energieprestatie-eisen. En aan de U-waarden die zijn vastgesteld door de rijksoverheid.
  3. Je moet de subsidie aanvragen via de officiële ISDE-website en je gegevens indienen. Inclusief bewijs van aankoop, dus bewaar je factuur goed.

Via Offra kun je eenvoudig in contact komen met erkende glaszetters en kozijnspecialisten in jouw regio. Offra zorgt ervoor dat je met betrouwbare vakmensen samenwerkt die voldoen aan de eisen voor de ISDE-subsidie. Door offertes te vergelijken en te kiezen voor een kozijnspecialist via Offra, ben je verzekerd van een professionele installatie en kun je optimaal profiteren van de beschikbare subsidies.

Kunststof kozijn met voordeur

Een voordeur die niet goed sluit, tocht doorlaat of klemt: het zijn veelvoorkomende problemen bij oude huizen. Is dit voor jou herkenbaar? Overweeg dan om je oude deur (inclusief raam) gelijk te vervangen door een kunststof exemplaar.

Door je deur te vervangen door een kunststof voordeur inclusief kozijn, verbeter je de veiligheid van je huis en investeer je in betere isolatie. Tocht in je hal krijgt geen kans meer, en eventuele inbraakpogingen worden een stuk moeilijker waardoor je huis beter beveiligd blijft.

Laat je dit gelijk doen door onze kozijnspecialist en vervang je deuren, kozijnen en glas in één keer, dan is de kans groot dat je een aantrekkelijk combitarief of een scherpe vaste all-in offerte kunt krijgen voor dit project.

Vind snel en eenvoudig je lokale aannemer

Dit is hoe het werkt

1
Vul de benodigde gegevens in
Vul je gegevens in, zodat we de beste match voor je kunnen maken.
2
Kom in contact met aannemers
Kom in contact met geselecteerde aannemers en specialisten
3
Vergelijk én kies
Kies de partij die het beste bij je past.
Vind snel en eenvoudig je lokale aannemer

Veelgestelde vragen

Is een kunststof kozijn geschikt voor elk raam?

Voor de meeste ramen is kunststof geschikt. Echter, een kozijn van kunststof kan voor grotere raampartijen minder geschikt zijn. Dit omdat het minder stevig is en mogelijk niet dezelfde slanke uitstraling biedt als aluminium. Voor extra grote glaspartijen is aluminium over het algemeen een betere keuze. Aluminium is licht en sterk, waardoor je zelfs bij grote ramen een elegante, slanke look kunt creëren.

Daarnaast is niet elk kunststof kozijn geschikt voor triple glas. Als je triple glas wilt gebruiken, moet je het kozijn afstemmen op de dikte van het triple glas en dus in een keer je ramen en kozijnen vervangen.

Wat is beter, kunststof of aluminium kozijnen?

Beide materialen zijn vrijwel onderhoudsarm. Verder hebben ze elk hun eigen min- en pluspunten, dus het hangt ervan af wat jouw wensen zijn. Over het algemeen gaat kunststof langer mee, met een levensduur van 50 tot 70 jaar. Aluminium gaat tot 40 jaar mee. Aluminium is steviger en veiliger, wat het een robuustere keuze maakt. Kunststof is vaak goedkoper, dankzij de lagere grondstofprijs, en biedt net wat betere isolatie.

Kortom: kunststof kozijnen zijn dus doorgaans voordeliger en bieden uitstekende isolatie. Terwijl aluminium kozijnen meer stevigheid en veiligheid bieden.

Ik weet niet zeker of mijn kozijnen al vervangen moeten worden. Kan ik ze laten nakijken?

Ja, je kunt je kozijnen laten nakijken om te bepalen of vervanging nodig is. Onze kozijnspecialist kan kosteloos een inspectie uitvoeren en de staat van je kozijnen beoordelen. Zelf kun je enkele signalen herkennen. Test bijvoorbeeld eens of je tocht door de kozijnen voelt. Controleer daarnaast ook op vochtproblemen zoals schimmel of roest, en let op eventuele beschadigingen zoals barsten of deuken aan de kozijnen. Ook als de kozijnen moeilijk openen of sluiten, kan dit wijzen op problemen.

Inhoudsopgave
Ontvang de beste offerte in 5 minuten
Ontvang de beste offerte in 5 minuten