Regel nu je kunststof dakkapel

Met 1 miljoen klanten per jaar, blijven we de beste deals voor je vinden. En houden we de markt scherp.
Gratis & vrijblijvend
De beste aannemers
Bespaar tot wel 28%
Tot wel 40% goedkopers
Hou geld over
Bespaar tot 28% op je project
Binnen 1 dag
Binnen 1 dag tot 3 offertes vergelijken
Lokale bedrijven
Lokaal geselecteerde bedrijven

Kunststof dakkapel kopen

Een kunststof dakkapel is de investering meer dan waard. Je profiteert met deze uitbouw van meer lichtinval en extra woonoppervlak, wat direct zorgt voor een aanzienlijke verbetering van je zolder. Qua materiaalkeuze is kunststof een van de betere opties voor de afwerking van je dakkapel. Grote pluspunten van dit materiaal zijn namelijk dat het vrijwel geen onderhoud vergt en perfect bestand is tegen weersomstandigheden. Dankzij de buitenste laag van bijvoorbeeld Keralit of Trespa behouden kunststof dakkapellen hun uitstraling jaar in, jaar uit.

Een dakkapel met kunststof bekleding is dus in alle opzichten een goede investering voor wie zijn zolder of bovenste verdieping wil uitbreiden!

Wil je eerst wat meer informatie en weten wat de mogelijkheden zijn voor je nieuwe dakkapel? Lees dan verder! We hebben alles wat je moet weten over kunststof dakkapellen op deze pagina voor je op een rij gezet.

Kunststof dakkapel kopen

Wat bedoelen we precies met een kunststof dakkapel?

Een dakkapel is een uitbouw met ramen die je op je schuine dak laat plaatsen. Hiermee creëer je meer bruikbare ruimte onder de schuine wanden op de bovenste verdieping. Dakkapellen bieden de perfecte oplossing voor ruimtegebrek.

Bij een kunststof dakkapel denkt men vaak aan een dakkapel die volledig is gemaakt van kunststof, maar dit is niet het geval. De basisconstructie is van hout, en daar komt de kunststof bekleding overheen. De bekleding van kunststof is dus de buitenste laag die wordt blootgesteld aan de elementen. Het geluk is dat deze laag zeer onderhoudsarm is en lang meegaat, waardoor de dakkapelconstructie in goede staat blijft voor lange tijd. Dit is niet te verwarren met polyester dakkapellen, die wél volledig van kunststof onderdelen zijn gemaakt.

Vind snel en eenvoudig je lokale aannemer

Waarom kiezen voor een kunststof dakkapel?

Een kunststof dakkapel is, in tegenstelling tot hout, niet gevoelig voor slijtage, houtrot of vochtproblemen. Dat maakt het een interessante optie ten opzichte van hout. Je hebt er geen omkijken naar en hoeft je dakkapel en de kozijnen bijvoorbeeld niet eens in de zoveel tijd over te laten schilderen.

Voordelen van kunststof als materiaal voor je dakkapel bekleding:

  • Zeer weersbestendig
    Kunststof dakkapellen zijn uitstekend bestand tegen vocht en andere weersinvloeden.
  • Goede isolatie
    Kunststof dakkapellen isoleren goed, wat bijdraagt aan een comfortabel binnenklimaat.
  • Betaalbaar
    Kunststof is vaak goedkoper dan hout, waardoor het een budgetvriendelijke optie is.
  • Lang behoud van kleur
    De kleur van een kunststof dakkapel blijft jarenlang mooi, zonder dat schilderwerk nodig is.
  • Onderhoudsvrij
    Je hoeft je geen zorgen te maken over onderhoud; een kunststof dakkapel vergt nauwelijks aandacht.
  • Duurzaam
    Een kunststof dakkapel gaat lang mee, tot wel 50 jaar.
  • Gemakkelijk schoon te maken
    Kunststof dakkapellen zijn eenvoudig schoon te maken, wat bijdraagt aan hun onderhoudsvriendelijke karakter.
  • Verkrijgbaar in veel kleuren
    Ze zijn beschikbaar in diverse kleuren en afwerkingen, zodat je altijd een stijl vindt die bij jouw huis past.

Hoe wordt een kunststof dakkapel gebouwd?

Een kunststof dakkapel begint met een stevige houten constructie. Dit vormt de basis waarop de verdere afwerking plaatsvindt. De afwerklaag kan van kunststof zijn, maar je hebt ook de mogelijkheid om andere materialen te gebruiken.

Wat zijn de onderdelen van een kunststof dakkapel en welke opties heb je? Hieronder leggen we de verschillende onderdelen en keuzes uit.

Boeiboorden en zijkanten

Deze vormen de buitenkant van de dakkapel en kunnen volledig van kunststof zijn, wat onderhoudsvriendelijk is en bestand tegen de elementen. Maar je kunt ook kiezen voor combinaties, zoals kunststof boeiboorden en zijkanten van hout of composiet. Dit geeft je de mogelijkheid om een persoonlijke touch aan je dakkapel te geven.

Kozijnen kunststof dakkapel

De kozijnen kun je mooi laten aansluiten door ook voor kunststof kozijnen te kiezen. Een kunststof dakkapel kozijn is een duurzame keuze en kunststof isoleert zeer goed.

Dak

Het dak van je kunststof dakkapel kan van verschillende materialen gemaakt worden. Goede opties zijn EPDM of bitumen. EPDM is een soort rubber dat zeer waterdicht en duurzaam is. Bitumen ookwel dakleer staat ook bekend staat om zijn waterdichte eigenschappen.

Beglazing dakkapel

Standaard wordt vaak HR++ glas gebruikt voor moderne dakkapellen van kunststof. Dit vanwege de goede isolerende eigenschappen. HR ++ of Triple glas zorgt ervoor dat er geen warmteverlies via je dakkapel plaatsvindt, zodat je niet onnodig energie verspilt. Dit scheelt je ook op je maandelijkse energierekening!

Afhankelijk van je wensen kun je ook kiezen voor andere soorten glas in je dakkapel, zoals brandwerend glas, veiligheidsglas of zonwerend glas.

Kunststof dakkapel

Prefab of kunststof dakkapel op maat?

Bij het kiezen van een kunststof dakkapel heb je twee opties: prefab of op maat gemaakt.

  1. Een prefab dakkapel staat voor een voorgefabriceerde dakkapel. Deze kunststof dakkapel wordt in de fabriek onder de beste omstandigheden geproduceerd. Dit zorgt voor constante betrouwbare kwaliteit. Deze dakkapellen worden kant-en-klaar geleverd en kunnen in slechts 1 dag op je dak worden geïnstalleerd.
  2. Een op maat gemaakte dakkapel wordt speciaal voor jouw woning ontworpen. Dit geeft je de vrijheid om de dakkapel volledig aan te passen op jouw eigen voorkeuren. Het kost weliswaar meer tijd om dit te realiseren en de investeringskosten zijn hoger, maar je krijgt er een unieke dakkapel voor terug die perfect aansluit op je wensen.

Kortom: kies prefab voor snelheid en lagere kosten, of op maat voor een dakkapel die volledig aan jouw wensen voldoet.

Vind snel en eenvoudig je lokale aannemer

Wat voor materiaal kies je?

Traditioneel werden erkers in jaren ’30 woningen vaak standaard gebouwd met glas-in-lood gecombineerd met houten kozijnen. Moderne erkers daarentegen hebben vaak een strakkere uitstraling en worden gemaakt met bijvoorbeeld stalen kozijnen en geïsoleerd glas.

Een uitbouw erker kan tegenwoordig worden gemaakt van verschillende materialen. Veelgekozen opties zijn kunststof, hout, aluminium, ijzer, natuursteen of baksteen:

  • Kunststof
    Kunststof erkers zien we tegenwoordig steeds meer in het straatbeeld. Een kunststof erker is onderhoudsarm, duurzaam en goed betaalbaar. Ze zijn vaak beschikbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, waardoor ze goed passen bij moderne woningen.
  • Hout
    Houten erkers geven een klassieke uitstraling. Ze kunnen worden geschilderd in elke gewenste kleur en ogen warm, natuurlijk en authentiek. Houten erkers vragen wel om wat meer onderhoud.
  • Aluminium
    Aluminium erkers zijn strak en modern. Ze zijn duurzaam, onderhoudsarm en kunnen grote raampartijen uitstekend ondersteunen.
  • IJzer of staal
    Ijzer of staal wordt vaak gebruikt voor industriële en moderne erkers. Het is sterk en kan grote glaspartijen dragen. IJzer staat bekend om een minimalistische en strakke uitstraling.
  • Natuursteen/baksteen
    Voor een robuuste en klassieke uitstraling kan je kiezen voor natuursteen of baksteen. Deze materialen passen goed bij een traditionele bouwstijl en bieden goed isolatie.

Kozijnen voor de erker

Ook voor de kozijnen voor je erker heb je de keuze uit verschillende materialen, zoals hout, kunststof, staal of aluminium. Welk materialen kozijnen je kiest, hangt af van de uitstraling die past bij je huis, en welke materiaaleigenschappen je belangrijk vindt.
Houd je van een natuurlijke sfeer? Kies dan voor hout. Hecht je waarde aan weinig onderhoud en een lange levensduur? Ga dan voor staal of aluminium. Deze materialen zijn zeer sterk, gaan lang mee en zijn vrijwel onderhoudsarm.

Goed om te weten: heb je een voorkeur voor extra isolerend glas, zoals triple glas? Dan moeten de kozijnen van je erker hierop worden aangepast vanwege de dikte van deze beglazing. Houd hier rekening mee in het ontwerp.

Tips met het vinden van de beste electricien

  • ​Maak regelmatig een vergelijking van autoverzekeringen. Veel mensen sluiten een autoverzekering af en kijken er daarna niet meer naar om. Zonde, want de premies veranderen regelmatig en je auto wordt ook ouder.
  • Betaal kleine schades zelf. Het claimen van schade gaat ten koste van je schadevrije jaren. En daardoor stijgt je premie. Overweeg bij een kleine schade de kosten voor eigen rekening te nemen. Zo ben je voor een in de eerste instattie kleine prijs uiteindelijk niet duurder uit.
  • Betaal de premie voor het hele jaar. Standaard betaal je de premie van je autoverzekering per maand. Maar als je het in een keer voor het hele jaar betaalt, krijg je vaak korting van je verzekeraar.
  • Kijk kritisch naar de dekking. Een splinternieuwe auto wil je uitgebreid verzekeren, maar voor een auto ouder dan 10 jaar is dat misschien niet meer nodig. Bekijk goed of de premie opweegt tegen de vergoeding die je krijgt. Een lagere dekking betekent namelijk ook een lagere premie.
  • Overweeg een hoger eigen risico. Bij veel verzekeraar krijg je hier een goedkopere autoverzekering voor terug. 
    Voorkom dat je dubbel verzekerd bent. Heb je al een losse rechtsbijstandverzekering? Dan hoef je die niet bij je autoverzekering af te sluiten.

Zelf een kunststof dakkapel plaatsen?

Zelf een kunststof dakkapel plaatsen is mogelijk als je handig bent. Vooral met een prefab dakkapel die als doe-het-zelf pakket wordt geleverd. Let er wel op dat je het op de juiste manier aanpakt. Hier lees je hoe je dit in drie eenvoudige stappen kunt aanpakken:

  1. Voorbereiding en uitzagen

    • Voorbereiding
      Begin met het nauwkeurig opmeten en plannen van de installatie. Zorg dat je alle benodigde gereedschappen en materialen bij de hand hebt en controleer of je alle onderdelen van het pakket hebt ontvangen. Lees de handleiding aandachtig door.

    • Uitzagen
      Zaag de opening in je dak op maat volgens de specificaties van je dakkapel. Dit moet precies gebeuren om een goede pasvorm te maken. Let er altijd op dat je geen belangrijke dakbalken tijdens het zagen beschadigt.

  2. Constructie

    • Opbouwen
      Volg de instructies in de handleiding om de prefab dakkapel in elkaar te zetten. Dit gaat om het samenstellen van de wanden en de basisconstructie. Zorg ervoor dat alles stevig en correct wordt bevestigd.
    • Plaatsen
      Til de dakkapel voorzichtig op het dak en plaats deze in de uitgezaagde opening. Zorg ervoor dat alles goed uitgelijnd is en bevestig de dakkapel volgens de instructies.

3. Aftimmeren en afwerking

    • Aftimmeren
      Werk de randen van de dakkapel netjes af met de meegeleverde kunststof bekledingsmaterialen. Dit helpt om een nette afwerking te krijgen en voorkomt lekkages.
      • Afwerking
      Voer de laatste details uit, zoals het schoonmaken van de dakkapel. Controleer alles nog eens om te zorgen dat de dakkapel goed is geïnstalleerd en veilig is.

Extra tips dakkapel plaatsen

  • Zorg ervoor dat je alle stappen en instructies goed opvolgt.
  • Het kan handig zijn om een extra paar handen te hebben bij het tillen en plaatsen van de dakkapel.
  • Gebruik geschikte steigers of ladders en neem veiligheidsmaatregelen bij het werken op hoogte.

Mocht je de plaatsing tóch liever uitbesteden aan een professional, dan ben je bij Offra aan het juiste adres. Wij hebben gecertificeerde aannemers en professionals in dienst die helpen bij een vakkundige plaatsing van je kunststof dakkapel.

Kunststof Dakkapel Prijzen

Kunststof Dakkapel Prijzen

Omschrijving Details
Kunststof dakkapel Tussen de € 6.650 en € 10.180, inclusief plaatsing
Afhankelijk van
  • Extra opties: speciale beglazing, raambekleding of andere luxe afwerkingen
  • Keuze voor maatwerk of prefab: prefab is goedkoper en sneller te plaatsen, maatwerk biedt meer keuzevrijheid maar is duurder
  • Afmetingen: standaardafmetingen zijn goedkoper dan grotere dakkapellen
  • Dakkeuze: materialen en afwerking van het dak (EPDM, bitumen, kunststof dakbedekking) beïnvloeden de prijs
Vind snel en eenvoudig je lokale aannemer

Onderhoud kunststof dakkapel

“Hoef je een kunststof dakkapel dan echt niet schoon te maken?” – het is een vraag die we regelmatig te horen krijgen. Hoewel kunststof dakkapellen weinig onderhoud vergen, is het toch verstandig om af en toe een schoonmaakbeurt te doen en de conditie te laten nakijken. Dit zorgt ervoor dat je dakkapel nog langer meegaat. We raden aan om minstens eens per jaar je dakkapel schoon te maken en te laten controleren op eventuele beschadigingen.

Kunststof vergeleken met hout

Vaak zijn huiseigenaren die nog geen keuze hebben gemaakt over het materiaal voor hun dakkapel niet meteen overtuigd van kunststof. Hout heeft voor veel mensen nog altijd de voorkeur vanwege de mooie warme, stijlvolle uitstraling. De kwaliteit van kunststof dakkapellen is de laatste jaren echter flink verbeterd. Dit betekent dat ze niet meer verkleuren dankzij de weersbestendige toplaag.

Bovendien zijn er prachtige houtimitaties met houtnerfstructuren van kunststof verkrijgbaar die nauwelijks van echt hout te onderscheiden zijn. Vanaf de straat zie je het verschil vaak niet eens tussen kunststof en houten afwerkingen.
Kies je voor een kunststof dakkapel, dan is je dakkapel onderhoudsvrij en duurzaam. Nog een reden om, zelfs als je voorkeur in eerste instantie uitgaat naar hout, kunststof toch nog eens te overwegen. Toch?!

Heb je vragen of advies nodig over kunststof dakkapellen? Offra staat klaar om je te helpen met deskundig advies en op maat gemaakte oplossingen.

Vind snel en eenvoudig je lokale aannemer

Dit is hoe het werkt

1
Vul de benodigde gegevens in
Vul je gegevens in, zodat we de beste match voor je kunnen maken.
2
Kom in contact met aannemers
Kom in contact met geselecteerde aannemers en specialisten
3
Vergelijk én kies
Kies de partij die het beste bij je past.
Vind snel en eenvoudig je lokale aannemer

Tips voor onderhoud van je dakkapel

  1. Schakel een vakkundige glazenwasser of dakdekker in voor jaarlijks onderhoud
    Zorg dat de ramen en kozijnen van je dakkapel schoon blijven. Een professionele glazenwasser kan de buitenkant van je dakkapel en de ramen en kozijnen bijvoorbeeld eens in het jaar grondig reinigen. Regelmatig je kunststof dakkapel reinigen zorgt ervoor dat vuil en aanslag geen kans krijgen om zich op te hopen.
  2. Laat de dakbedekking van de dakkapel controleren
    Laat een vakkundige dakdekker regelmatig de dakbedekking en de aansluitingen van je kunststof dakkapel controleren. Zo voorkom je problemen in de toekomst zoals lekkages en andere soorten van waterschade.

Veelgestelde vragen

Hoe lang gaat een kunststof dakkapel mee?

Een goed kunststof dakkapel gaat wel 50 jaar mee. Laat je altijd goed adviseren en vergelijk offertes. Hiermee kan je de kwaliteit vaak al best goed bepalen.

Inhoudsopgave
Ontvang de beste offerte in 5 minuten
Ontvang de beste offerte in 5 minuten