Regel nu je prefab aanbouw

Met 1 miljoen klanten per jaar, blijven we de beste deals voor je vinden. En houden we de markt scherp.
Gratis & vrijblijvend
De beste aannemers
Bespaar tot wel 28%
Tot wel 28% goedkoper
Hou geld over
Bespaar tot 28% op je project
Binnen 1 dag
Binnen 1 dag tot 3 offertes vergelijken
Lokale bedrijven
Lokaal geselecteerde bedrijven

Extra leefruimte met een prefab aanbouw

Ben je op zoek naar extra leefruimte? Zoek dan niet verder, want een prefab aanbouw is een efficiënte manier om extra leefruimte aan je woning toe te voegen. Offra staat klaar om je te koppelen aan een betrouwbare aannemer, die jouw wensen kan realiseren. Onze ervaren aannemers helpen je verder om je woning uit te breiden.

Alles wat je over een prefab aanbouw moet weten, vindt je op deze pagina, zoals de voordelen van een prefab aanbouw, de kosten en belangrijkste aandachtspunten.

Wat is prefab?

Prefab staat voor geprefabriceerd en het gaat over bouwelementen die in een fabriek worden geproduceerd. Als dat werk klaar is, wordt het naar de bouwplaats vervoerd om daar te worden gemonteerd. Het is een bouwmethode met veel voordelen, zoals tijdsbesparing, kostenbesparing en de vermindering van bouwafval.

prefab aanbouw

Prefab aanbouw

Met een mooie prefab aanbouw ga je de huidige woning uitbreiden. Het is de laatste jaren erg populair, omdat het type aanbouw snel en efficiënt wordt gerealiseerd. De aanbouw is van hoge kwaliteit en minder gevoelig voor weersomstandigheden. Het hoeft geen standaard aanbouw te zijn, ook bij een prefab aanbouw kan je zelf jouw wensen en behoeften doorgeven en kan het op maat worden gemaakt.

Vind snel en eenvoudig je lokale aannemer

Wat zijn de voordelen van een prefab aanbouw?

Dankzij een prefab aanbouw haal je het maximale uit jouw woning. Hierdoor wordt je woonoppervlak vergroot en je woning stijgt in verkoopwaarde. Woningen met een prefab aanbouw zijn nou eenmaal aantrekkelijk voor kopers. Ruimtegebrek is vanaf nu ook verleden tijd. Door de prefab aanbouw kan je namelijk ruimer wonen, verhuizen is niet eens nodig.

Een prefab aanbouw staat voor een snellere bouwtijd, de aanbouw wordt in de fabriek gemaakt en dit is kostenbesparend. Het is daarom ook voor meer mensen betaalbaar en het plaatsen kost ook minder overlast. Het grootste deel van de bouw wordt off-site gerealiseerd, waardoor er minder lang op locatie gewerkt hoeft te worden. Een bijkomend voordeel is dat een prefab aanbouw flexibel is qua ontwerp. Het is nooit standaard of saai. Er bestaan namelijk veel mogelijkheden om de aanbouw aan te passen aan uw wensen en de stijl van uw huidige woning.

Snellere bouwtijd

Alle prefab onderdelen worden in een fabriek gemaakt, waardoor het productieproces efficiënter verloopt en er is dan minder kans op vertragingen door bijvoorbeeld slecht weer. In de fabriek moeten ze uiteraard wel voorbereidingen treffen. Maar op locatie hoeven alleen nog maar de onderdelen gemonteerd te worden, dit kost minder tijd dan andere bouwmethoden.

Kostenbesparing

Doordat de prefab onderdelen in een fabriek worden gemaakt, zijn er minder arbeidskosten. De bouwtijd is korter en in de fabriek kan efficiënter om worden gegaan met materialen. Hierdoor is er sprake van minder verspilling en lagere materiaalkosten.

Hogere kwaliteit

De prefab aanbouw wordt in een fabriek gemaakt en daar kunnen strengere kwaliteitscontroles worden uitgevoerd. Het gevolg is een betere kwaliteit van de bouwonderdelen. Door deze gecontroleerde omgeving en het gebruik van precisieapparatuur is de kans op fouten veel kleiner.

Duurzaamheid

Doordat de materialen efficiënter worden gebruikt in een fabriek, is er minder bouwafval. In een fabriek worden restmaterialen waar mogelijk ook hergebruikt. Daarom is een prefab aanbouw ook duurzamer.

Weerbestendigheid

De productie van de prefab aanbouw vindt plaats in een fabriek, daarom is het proces niet afhankelijk van weersomstandigheden.

Prefab uitbouw hout

Hout is meestal het basismateriaal dat gebruikt wordt voor een prefab aanbouw. Het hout is duurzaam, flexibel en een fijn materiaal om mee te werken. Het heeft ook een groot aantal milieuvriendelijke eigenschappen. Veel mensen kiezen voor hout, omdat het een natuurlijke en warme uitstraling heeft als aanbouw. Tevens heeft hout ook goede isolatie-eigenschappen.

Verdieping  ( prefab dakopbouw)

Bij een prefab aanbouw kan ook gedacht worden aan het toevoegen van een prefab verdieping aan een woning. Dit is namelijk een erg efficiënte manier om extra leefruimte te realiseren. Het voordeel wat u heeft, is dat een prefab verdieping in de fabriek wordt voorbereid en vervolgens in één keer op de bestaande structuur wordt geplaatst. De bouwtijd is hierdoor veel sneller, dan wanneer mensen alles op locatie moeten ontwerpen voor u. De prefab verdiepingen kunnen in verschillende materialen worden uitgevoerd, waaronder hout. Lees meer over de prefab dakopbouw.

Vind snel en eenvoudig je lokale aannemer

Aanbouw houtskeletbouw (hsb) 

Een populaire bouwmethode is houtskeletbouw, hierbij wordt de draagstructuur van een gebouw gevormd door houten balken en stijlen. Dit is een techniek die veel wordt ingezet in prefab constructies. De reden dat hiervoor wordt gekozen heeft te maken met lichtgewicht en de flexibele eigenschappen van hout. Het zorgt voor een goede isolatie en energie-efficiëntie. Daarnaast is het goed te combineren met verschillende afwerkingsmaterialen. Ook draagt het bij aan de duurzaamheid van een project.

Kosten voor een prefab aanbouw?

Een prefab aanbouw casco kost gemiddeld tussen de 17.000 en 20.000 euro.
Een prefab aanbouw basis afwerking kost gemiddeld tussen de 27.000 en 42.000 euro.

De kosten van een prefab aanbouw kunnen variëren en belangrijke factoren die de prijs bepalen zijn:

  • Het type prefab aanbouw
  • De grootte van de aanbouw
  • De keuze van een deur, openslaande deuren of schuifpui,
  • Materiaalkeuze (glas, steen of hout)
Afmetingen woning Diepte aanbouwGemiddelde prijs
4,50 meter2 meter€ 20.250
4,50 meter2,50 meter€ 25.310
4,50 meter3 meter€ 30.375
4,80 meter2 meter€ 21.600
4,80 meter2,50 meter€ 27.000
4,80 meter3 meter€ 32.400
5,10 meter2 meter€ 22.980
5,10 meter2,50 meter€ 28.680
5,10 meter3 meter€ 34.520
5,40 meter2 meter€ 24.190
5,40 meter2,50meter€ 30.330
5,40 meter2 meter€ 35.690

Kosten extra opties aanbouw

Bij de prefab aanbouw moet er vooraf goed gekeken worden naar de sterkte van uw fundering. Soms is heien nodig en dan moet je rekening houden met extra kosten. Maar je kunt ook andere opties nemen zoals openslaande deuren of spotjes.

Extra opties aanbouwGemiddelde prijs
2 heipalen€ 1.200
Geveldoorbraak€ 2.700
Vloerverwarming€ 1.300
Buitenkraan€ 400
Daklicht 2 vakken€ 1.300
Schuifpui€ 1.700
Spotjes€ 400
Spanplafond€ 700

Aanbouw in 1 dag

Wil je kosten besparen en graag jouw woning uitbreiden? Een prefab aanbouw is dan de beste keuze en kan geplaatst worden in één dag! Dat is nog eens een voordeel. De aanbouw is vooraf al in elkaar gezet en daarom neemt de bouw op locatie minder tijd in beslag. Dit betekent voor jou (en je buren) ook veel minder overlast en je zit niet zo lang in de rommel (wat bij een gewone verbouwing wel het geval is).

Prefab aanbouw laten plaatsen?

Bent u overtuigd en ziet u ook de meerwaarde in van een prefab aanbouw bij uw huidige woning? Dan kunt u gebruik maken van de mogelijkheid om offertes aan te vragen. Dit is hoe het werkt:

  • Vul je gegevens in, zodat wij de beste match kunnen maken.
  • Kom in contact met aannemers en specialisten.
  • Vergelijk alle mogelijkheden en prijzen en kies de beste partij die aan uw wensen voldoet.
Tip: Als je handig bent, of handige mensen in je omgeving hebt kan je een flinke besparing realiseren door een prefab aanbouw casco te bestellen. De aanbouw komt dan als een bouwpakket bij je aan. Meer weten? Bel ons op 085 303 97 33
Vind snel en eenvoudig je lokale aannemer

Dit is hoe het werkt

1
Vul de benodigde gegevens in
Vul je gegevens in, zodat we de beste match voor je kunnen maken.
2
Kom in contact met aannemers
Kom in contact met geselecteerde aannemers en specialisten
3
Vergelijk én kies
Kies de partij die het beste bij je past.
Vind snel en eenvoudig je lokale aannemer

Informatie gecontroleerd door sloopexpert Martijn den Besten

Offra is opgericht door Martijn den Besten. Martijn groeide op in een aannemersfamilie en kreeg bouwen en verbouwen zo met de paplepel ingegoten.

Martijn studeerde Management, Economie en Recht in Rotterdam en koos in eerste instantie voor een carrière bij Rabobank. Toch bleef de bouw trekken. Met zijn ervaring in bancaire sector, zijn passie voor marketing en sales en zijn exponentiele groei met het werkplatform Maqqie was de uitstekende basis gelegd voor een nieuw concept. Innovatie in de bouwsector.

Offra helpt consumenten met het vinden van de juiste partij voor projecten in en om het huis. Geen onbekende zpp’er of net omgeschoolde loodgieter. Als kwaliteit belangrijk is ga je naar Offra.

Laatst geupdated: 10/10/2024

Veelgestelde vragen

Is een prefab aanbouw goedkoper?

Het bouwproces van een prefab aanbouw is erg efficient. Daarom is een prefab aanbouw ook goedkoop. Terwijl de kwaliteit misschien zelfs wel beter is dat een traditionele aanbouw. 

Wat kost een uitbouw per m2?

Voor een totale uitbouw met basisopties kun je rekenen met een gemiddelde prijs per m2 tussen de €2.600 en €3.100, inclusief materiaal en arbeidskosten.

Hoelang duurt prefab aanbouw?

Een prefab aanbouw is meestal binnen 1 week gereed. Natuurlijk verschilt dat per type aanbouw en per aannemer. Het is in ieder geval aanzienlijk sneller dan een maatwerk aanbouw, die duurt meestal tussen de 3 en 5 weken.

Ontvang de beste offerte in 5 minuten