Regel nu je schilder

Met 1 miljoen klanten per jaar, blijven we de beste deals voor je vinden. En houden we de markt scherp.
Gratis & vrijblijvend
De beste aannemers
Bespaar tot wel 28%
Tot wel 40% goedkopers
Hou geld over
Bespaar tot 28% op je project
Binnen 1 dag
Binnen 1 dag tot 3 offertes vergelijken
Lokale bedrijven
Lokaal geselecteerde bedrijven

Vind een betrouwbaar schildersbedrijf via Offra!

Je kunt een schildersbedrijf inschakelen om de binnen- of buitenkant van je huis te voorzien van kwalitatief schilderwerk. Door dit uit te besteden aan een ervaren schilder, ben je verzekerd van een professioneel resultaat. Een nieuwe verflaag kan je huis een enorme opknapbeurt geven en ervoor zorgen dat je jouw woning weer extra waardeert.
In nieuwe huizen kan die laag verf die finishing touch geven waar je naar op zoek bent. En dat is de investering natuurlijk meer dan waard!

Bij Offra helpen we je graag de beste partij te vinden voor je schilderproject. Het is onze missie huiseigenaren helpen te besparen op het uitbesteden van schilderwerk. Uiteraard zonder op kwaliteit in te leveren! Wij kunnen je daarom in contact brengen met een schildersbedrijf dat jou voor een scherp tarief verder helpt in je eigen regio.

Ontdek op deze pagina meer over wat een schildersbedrijf voor je kan betekenen, wat de kosten zijn voor het uitbesteden van schilderwerk en waarom het slim is een offerte aan te vragen via Offra.

Schildersbedrijf schildert buiten kozijnen
Vind snel en eenvoudig je lokale aannemer

Voor welke werkzaamheden kun je terecht bij een schildersbedrijf?

Een schildersbedrijf schakel je in voor zowel buiten- als binnenschilderwerk. Hieronder zie je de verschillende werkzaamheden die daaronder vallen.

Buitenkant huis schilderen

Je kozijnen aan de buitenkant voorzien van een nieuwe laag verf, het houtwerk aan de buitenste zijde van je huis overschilderen voor het onderhoud van je huis, of je gevel opfrissen met een verse laag verf: het valt allemaal onder buitenschilderwerk. Een buitenschilder is hierin gespecialiseerd en weet precies hoe deze taak vakkundig moet worden aangepakt.

Daarnaast kun je een buitenschilder ook bijvoorbeeld inschakelen voor het overschilderen van je schutting, balkon, balustrade, bijgebouw of dakkapel.

FAQ: Hoe vaak moet je het huis schilderen aan de buitenkant?
Het is verstandig om buitenschilderwerk eens in de vier jaar te vernieuwen. Niet alleen omdat het dan soms afbladdert of minder mooi wordt, maar ook omdat nieuw schilderwerk een belangrijke functie heeft voor je huis. Het dient namelijk als beschermlaag. Je investeert zo in onderhoud.

Binnen schilderwerk

Schilderwerk binnen kan zowel voor nieuwe woningen als bestaande huizen een compleet nieuwe uitstraling bieden. De kleur die je kiest bepaalt bovendien de sfeer van je huis.

Ons schildersbedrijf biedt diverse mogelijkheden voor schilderwerk binnen:

  • Sausklaar of spuitwerk
  • Kleur naar keuze
  • Binnenwanden en plafonds
  • Badkamer schilderen met waterbestendige verf
  • Keukenkastjes of badkamerkasten (over)schilderen
  • Trap voorzien van een frisse verflaag

Wat is het verschil tussen latexverf en acrylverf?

Latexverf en acrylverf worden vaak door elkaar gehaald. Maar ze hebben enkele duidelijke verschillen. Latexverf is een algemene term voor verf op waterbasis. Dit type verf wordt vaak gebruikt voor binnenmuren. Acrylverf is een type latexverf dat extra duurzaam is en sneller droogt. Beide zijn ademend en geschikt voor binnengebruik, maar acrylverf biedt vaak een steviger en duurzamer eindresultaat.

Vind snel en eenvoudig je lokale aannemer

Gemiddelde kosten huis schilderen 2024

De gemiddelde kosten voor het uitbesteden van schilderwerk hangen af van het specifieke schilderproject en de tijd die erin gaat zitten. Ook het uurtarief van het schildersbedrijf bepaalt de uiteindelijke kosten.

In principe geldt dat buitenschilderwerk een hoger prijskaartje heeft dan binnenschilderwerk, omdat de schilder rekening moet houden met weersomstandigheden. Zowel tijdens het schilderen (voor de hechting van de verf) als bij het gebruik van speciale verf. Wat betreft de verf voor buitentoepassingen, liggen de materiaalkosten hoger.

Binnenmuren schilderen is vaak goedkoper dan plafonds schilderen, omdat het schilderen van plafonds arbeidsintensiever is. De schilder moet immers boven zijn hoofd werken. De prijs wordt ook bepaald door de moeilijkheidsgraad van de opdracht.
Daarnaast geldt dat sauswerk vaak duurder is dan spuitwerk. Spuitwerk is een techniek waarbij verf wordt aangebracht met een verfspuit, wat een snellere en gelijkmatigere afwerking biedt. De schilder is dan sneller klaar.

Sausklaar schilderwerk houdt in dat verf met een roller wordt aangebracht, wat arbeidsintensiever kan zijn en de kosten daarom ook wat hoger uitpakken.

Gemiddelde kosten schilderwerk 2024

Hieronder zie je de gemiddelde kosten per soort schilderwerk in 2024:

Kosten schilderwerk

Gemiddelde kosten schildersbedrijf

Soort schilderwerk Kosten per m² Kosten per uur
Schilderwerk binnen € 30 – € 35 € 35 – € 40
Schilderwerk buiten € 35 – € 40 € 40 – € 50
Spuitwerk € 5 – € 10 -
Kozijnen en deuren (buitenkant) € 40 – € 60 per deur of kozijn -
Trap schilderen € 30 – € 50 per trede -

Mogelijke extra kosten

  • Kosten voor verf (sommige verfsoorten zijn duurder in aanschaf)
  • Voorbereiding (schuren, schoonmaken, repareren, voorstrijk)
  • Eventueel aanbrengen van een coating ter bescherming of lakken (glanslaag)
Vind snel en eenvoudig je lokale aannemer

Besparen op schilderwerk

Om te besparen op de kosten voor een schildersbedrijf, is het slim om te kijken naar de beste prijs-kwaliteitverhouding. Dit doe je eenvoudig door via Offra offertes te vergelijken. Zo krijg je een eerlijke prijs voor je project en weet je ook op tijd wat je kunt verwachten qua kosten.
Door te vergelijken bespaar je bij Offra tot wel 28 procent op je offerte voor het schildersbedrijf!

Ook bespaar je doordat wij een lokale service verlenen. Onze schildersbedrijven zijn in jouw regio werkzaam; we selecteren ze niet alleen op ervaring en positieve beoordelingen, maar ook op locatie. Dit scheelt weer voorrijkosten!

Tips met het vinden van de beste electricien

  • ​Maak regelmatig een vergelijking van autoverzekeringen. Veel mensen sluiten een autoverzekering af en kijken er daarna niet meer naar om. Zonde, want de premies veranderen regelmatig en je auto wordt ook ouder.
  • Betaal kleine schades zelf. Het claimen van schade gaat ten koste van je schadevrije jaren. En daardoor stijgt je premie. Overweeg bij een kleine schade de kosten voor eigen rekening te nemen. Zo ben je voor een in de eerste instattie kleine prijs uiteindelijk niet duurder uit.
  • Betaal de premie voor het hele jaar. Standaard betaal je de premie van je autoverzekering per maand. Maar als je het in een keer voor het hele jaar betaalt, krijg je vaak korting van je verzekeraar.
  • Kijk kritisch naar de dekking. Een splinternieuwe auto wil je uitgebreid verzekeren, maar voor een auto ouder dan 10 jaar is dat misschien niet meer nodig. Bekijk goed of de premie opweegt tegen de vergoeding die je krijgt. Een lagere dekking betekent namelijk ook een lagere premie.
  • Overweeg een hoger eigen risico. Bij veel verzekeraar krijg je hier een goedkopere autoverzekering voor terug. 
    Voorkom dat je dubbel verzekerd bent. Heb je al een losse rechtsbijstandverzekering? Dan hoef je die niet bij je autoverzekering af te sluiten.

Verlaagd btw tarief op schilderwerk

Heb je een huis ouder dan 2 jaar? Dan bespaar je op schilderwerk vanwege het verlaagde btw-tarief! Je profiteert van het lagere btw-tarief van 9 procent in plaats van 21 procent als je je huis laat opknappen met nieuw schilderwerk. De overheid moedigt het opknappen van huizen aan door voor zowel arbeidskosten als materiaal het lage btw-tarief te hanteren.

Waarop letten als je je huis (zelf) gaat schilderen?

Zoals eerder vermeld, is schilderwerk uitbesteden meestal de beste keuze voor een echt kwalitatief en duurzaam resultaat. Ga je toch de uitdaging aan om zelf je huis te schilderen, bijvoorbeeld omdat je al wat ervaring hebt, zorg dan dat je goed voorbereid bent.

Let in elk geval op het volgende:

  1. Bespaar niet op verf
    Goedkoop is vaak ook als het gaat om verf duurkoop. Goedkope verf kan hechtingsproblemen veroorzaken of sneller loslaten, waardoor je sneller weer moet schilderen.
  2. Kijk naar de ondergrond en stem hier je materiaal op af
    Zorg dat je de juiste primer en verf gebruikt voor de ondergrond. Een gipsplaat vraagt om andere verf dan een betonnen muur.
Vind snel en eenvoudig je lokale aannemer

Waarop letten als je je huis (zelf) gaat schilderen?

Wil je zeker zijn van een strak eindresultaat en schilderwerk dat lang meegaat? Dan is het vaak een goed idee om het schilderwerk uit te besteden aan een professioneel schildersbedrijf. Dit garandeert niet alleen vakmanschap, maar ook de juiste technieken en materialen. Waardoor je kunt rekenen op een resultaat dat langdurig mooi blijft.

Welke ondergrond heeft jouw muur of plafond?

Voordat je begint met schilderen, is het altijd goed te weten wat voor soort muur je hebt. Als het schildersbedrijf dit weet, kan hier rekening mee worden gehouden qua verf en voorbereiding.

Stenen buitenkant huis schilderen

Het schilderen van stenen muren vraagt om extra goede voorbereiding. Het is belangrijk om de stenen goed te reinigen en te repareren voordat je een primer en verf aanbrengt die speciaal zijn ontworpen voor stenen oppervlakken. Elastomeercoatings of acrylverf zijn vaak goede keuzes. Deze zorgen voor een duurzame en ademende afwerking.

Houten oppervlakken schilderen

Houten wanden moeten vooraf goed geschuurd en schoongemaakt worden. Het gebruik van een primer en verf die speciaal voor hout zijn ontwikkeld, zorgt voor een lange levensduur en een mooie afwerking. Is er sprake van houtrot of beschadigingen, dan moeten deze eerst gerepareerd worden.

Beton overschilderen

Voor betonnen muren is een goede voorbereiding ook erg belangrijk. Reinigen en repareren van scheuren zijn eerste stappen. Daarna moet een primer worden aangebracht die geschikt is voor beton. Betonverf die ademend is, voorkomt vochtproblemen en verlengt de levensduur van de verflaag.

Gipsplaten schilderen

Over gipsplaten kun je in principe vrij makkelijk schilderen. Maar ook gipsplaten hebben een primer nodig om de verf goed te laten hechten. Na het primen kun je latexverf gebruiken. Dit zorgt voor een strakke en duurzame afwerking. Zorg ervoor dat gaten en scheuren goed zijn gevuld en glad gemaakt voordat je schildert.

Plafonds schilderen

Plafondverf heeft een mat effect en is vaak speciaal zo ontworpen dat de druppels minimaal zijn tijdens het aanbrengen.

Dit is hoe het werkt

1
Vul de benodigde gegevens in
Vul je gegevens in, zodat we de beste match voor je kunnen maken.
2
Kom in contact met aannemers
Kom in contact met geselecteerde aannemers en specialisten
3
Vergelijk én kies
Kies de partij die het beste bij je past.
Vind snel en eenvoudig je lokale aannemer

Veelgestelde vragen

Kan het schildersbedrijf bij ieder weerstype buiten schilderen?

Nee, het ideale weer voor buitenschilderwerk is droog en mild, met temperaturen tussen de 10 en 25 graden Celsius. Dit zorgt ervoor dat de verf goed kan hechten en gelijkmatig kan drogen. Het is belangrijk om schilderen te vermijden bij regen. Dit omdat vocht de hechting en droogtijd van de verf negatief beïnvloedt. Ook extreme hitte of koude temperaturen kunnen ook problematisch zijn. Omdat deze omstandigheden de droging en uitharding van de verf in de weg staan.

Wanneer kun je beter zelf je huis schilderen?

In sommige gevallen kan het voordelig zijn om schilderwerk zelf te doen. Dit is vooral zo bij kleinere projecten of als je ervaring hebt met schilderen. Bijvoorbeeld, als je de muur van een kleinere kamer wilt schilderen en je beschikt over de juiste materialen kun je kosten besparen door zelf het schilderwerk aan te pakken. 

Echter, voor grotere of ingewikkeldere schilderprojecten is het vaak verstandig om een professioneel schildersbedrijf in te schakelen. Dit geldt vooral als er sprake is van buitenmuren, hoge plafonds, of gespecialiseerde schildertechnieken.

Wat moet ik doen als ik niet tevreden ben met het schilderwerk?

Als je niet tevreden bent met het schilderwerk, neem dan contact op met het schildersbedrijf om te delen wat je liever anders had gezien. Onze partners bieden standaard garantie op hun werk. Ook kunnen ze eventuele problemen of beschadigingen voor je oplossen. Zorg ervoor dat je eventuele klachten schriftelijk doorgeeft. 

Hoe kan ik mijn schilderproject voorbereiden?

Zorg ervoor dat de ruimtes goed zijn schoongemaakt en opgeruimd. Haal meubels alvast weg voordat het schildersbedrijf komt. Of bedek zware meubels met afdekzeil. Repareer eventuele beschadigingen aan muren als je dit zelf kunt. Zorg er als het lukt ook vast voor dat de ondergrond droog en stofvrij is. Zo kan de schilderlaag gelijkmatig worden aangebracht.

Inhoudsopgave
Ontvang de beste offerte in 5 minuten
Ontvang de beste offerte in 5 minuten